Select language: magyar

Technológiai szolgáltatás és precíziós erő- és munkagép kapcsolat bérbeadása

Technológiai szolgáltatás

A KITE 2019-ben elindította a „Technológiai szolgáltatást”, mellyel célja – a betakarítás és a növényvédelmi gépek kivételével – a teljes technológiai gépsort felvonultató gépbérleti tevékenység mellett a kapcsolható szolgáltatások bevezetése is a partnercégek részére, ezzel nyújtva támogatást a partnerek által művelt területben és a gépekben rejlő kapacitás minél hatékonyabb kihasználására.

A gépsorok tervezésekor és kiválasztásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy azok a KITE kínálatában a partnerek részére elérhetők, valamint, hogy a precíziós feladatok végrehajtására alkalmasak legyenek. A technológiai szolgáltatás keretén belül a KITE komplex technológiát biztosít, mely magába foglalja az erő- és munkagépek mellett a megfelelő gép- és technológiai ismerettel rendelkező gépkezelőt, valamint a szaktanácsadási tevékenységet is.


A konkrét technológiai művelet elvégzése közvetetten hozzájárulhat – a szaktanácsadás, az agronómiai és a műszaki területek (gép, alkatrész, szerviz stb.) együttműködése útján – a partnerünk területén elért magasabb eredményekhez, és ezáltal a termelésben rejlő többletjövedelem realizálásához.

Az összeállított eszközrendszerek alkalmasak a precíziós feladatok teljes körű végrehajtására. Ehhez szükséges a táblák megelőző elemzése, a precíziós elvű talajvizsgálat, melynek eredményeiből és összefüggéseiből létrejövő termőképesség-térkép, domborzati és hozamtérkép, valamint zónatérkép segítségével alkalmazhatjuk az adott területen a precíziós szaktanácsadást, pl. optimális gépüzemeltetés, vetéstechnológia, talajművelés, mésztrágyázás, differenciált vetés és műtrágyázás tekintetében.

A teljes technológiai sor a következőkből áll: belvízelvezetés, műtrágyaszóró- és mészporszóróeszköz-kihelyezés, sávhúzás, szemenkénti vetés, sorközművelés. A legtöbb munkagépet csak kezelővel és erőgéppel együtt lehet igénybe venni. Ez alól a függesztett (RAUCH Axis 30.2) és a mészpor szórására is alkalmas közel 10 tonna kapacitású vontatott műtrágyaszóró (RAUCH Axent 100.1) képez kivételt.

A kezelő nélkül igénybe vett műtrágyaszóró mellé előzetes felmérést igénylő kijuttatási térképet biztosítunk a gazdáknak. Ez az egyedülállóan új szolgáltatás a KITE Kiemelt Szolgáltatások Igazgatóságának szaktanácsadói hálózatán keresztül az ország teljes területén elérhető.


Bérgépszolgáltatás

A KITE a Technológia szolgáltatás keretein belül, kezelővel együtt igénybevehető gépkapcsolatokon kívül olyan piacvezető mezőgazdasági gépek – kezelő nélküli – bérbeadásával is foglalkozik, mint a John Deere és a JCB. Az erőgépekből, kombájnokból, rakodógépekből és precíziós gazdálkodásra alkalmas munkagépekből álló géppark összetétele folyamatosan bővül és alkalmazkodik a piaci igényekhez, mely nemcsak a gépek típusában, hanem felszereltségében is megmutatkozik.

Mindig adódik olyan időszak, amikor a saját tulajdonú gépeken kívül szükség lenne további kapacitásokra annak érdekében, hogy a feladatokat időben elvégezhessék.

Szezonban egy gép kiesése a mindennapi munkából rémálom lehet, de az is fejtörést okozhat a gazdálkodóknak, ha csak kevés időre lenne szükség nagyobb teljesítményű traktorra vagy akár egy plusz gépre.


Ezekre az esetekre kínál megoldást a KITE.

Aktuális bérgépflotta:

 • 34 db John Deere traktor (120-tól 370 LE-ig)
 • 14 db John Deere kombájn (W, T és S széria) + adapterek
 • 35 db JCB teleszkópos rakodógép + munkaeszközök

A klasszikus gépbérleti konstrukciónkat azoknak ajánljuk, akik a kapacitáshiányukat szeretnék pótolni, a beruházási döntésüket a gép tartós kipróbálása után hozzák meg, vagy a gépberuházás elhalasztása mellett döntöttek.

Ebben a konstrukcióban erőgépek, rakodógépek és betakarítógépek kulcsos rendszerű bérletben (gépkezelő nélkül) vehetők igénybe, de igény esetén gépkezelőt is tudunk biztosítani. A gépeket igény szerint olyan speciális műszaki felszereltséggel is ki lehet bérelni, hogy az képes legyen a precíziós gazdálkodásban is a megfelelő munkaműveletet elvégezni.

A megfelelő gépkapcsolatok kialakításával és a gépkapcsolatok megfelelő beállításával az üzemanyag-felhasználás csökkentése mellett optimalizálni tudjuk az erőgépeket, és ezzel növelni a termésátlagot.

A KITE Zrt.-nél bérelt gépekről a John Deere JDLink és a JCB LiveLink telematikai rendszerei segítségével képesek vagyunk a gépek üzemóra- és üzemanyagszint-meghatározásán túl a valós idejű helymeghatározásra, karbantartási jelentések készítésére és riasztásokra, az állásidő jelentésére, az üzemanyag-fogyasztási jelentések elkészítésére és valós idejű hibariasztásokra.

Gépeink biztonságos és hatékony munkavégzését cégünk országos szervizhálózata és képzett szakembergárdája biztosítja, mely garancia a bérgépszolgáltatás minőségére.

Célunk, hogy folyamatosan alkalmazkodva a változásokhoz olyan lehetőségeket kínáljunk partnereinknek, amelyekkel költséghatékonyan tudják megoldani az elvégzendő feladataikat. Mindemellett fontos feladatnak tartjuk, hogy partnereink elégedettek legyenek a szolgáltatásainkkal, és hosszú távon kölcsönös bizalom alakuljon ki.


Kapcsolódó szolgáltatásaink

 • Erőgép-munkagép kapcsolatok összehangolása
 • Vetőgép-leforgatás
 • Gépkezelői oktatás
 • Napi, havi, szezon és éves gépüzemelési jelentések
 • Pótsúlyozási ajánlat
 • Részletes gépelemzés
 • Gépek fizikai méretezése
 • Telefonos támogatás (ügyelet)
 • Üzemeltetési előrejelzés (optimization expert alert)

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!