Select language: magyar

Mi az a preziciós
gazdálkodási rendszer?

A KITE Precíziós Gazdálkodási Rendszere olyan több elemű szolgáltatáscsomag, amely adott kultúrára átfogó modellt alkot, meglévő modell hiányosságait pótolja, vagy meglévő modellhez részleges vagy teljes körű validált adatokon nyugvó informatikai hátteret biztosít. Elemei együtt és csoportokra bontva is alkalmazhatók, lehetővé teszik a partner számára az önálló használatot, de szolgáltatásként is igénybe vehetők. Olyan szemléletmódoknak, döntés előkészítési módszertannak és üzemeltetési háttér kialakításának biztosít felületet, amelyek használatával gazdasága teljesítheti a XXI. század elvárásait a mezőgazdaságtól.

Miből áll a Kite PGR?

Eszközök

A hagyományos vezérlőegységek, erőgépek, munkagépek mellett napjainkban nagy jelentősége van a különböző adatgyűjtő eszközöknek, szenzoroknak is. Ezek időszakonként vagy folyamatosan gyűjtenek adatokat a gépekről, géprendszerekről, illetve a termőterületünkről és az ehhez kapcsolódó környezeti hatásokról. A precíziós gazdálkodás kivitelezésének alapfeltétele az olyan erőgép, amely mind a műszaki, mind az agronómiai elvárásoknak megfelel. Ez többek között azt is jelenti, hogy ISOBUS- kapcsolaton keresztül kommunikál a precíziós munkaeszközökkel, a vezérlésükhöz és a velük való adatgyűjtéshez szükséges komponenseikkel.

Applikációk

A precíziós gazdálkodás során a korszerű gépekben található szenzoroknak köszönhetően rengeteg mérési eredmény áll rendelkezésre. Ezeket adatokká, majd felhasználható információvá kell alakítanunk, hogy kiaknázzuk a bennük rejlő lehetőségeket. A megfelelő tisztítás, feldolgozás után Tér- és egyéb informatikai rendszerek segítségével különböző alkalmazásokon keresztül kerülnek publikálásra. Ezek a KITE által fejlesztett applikációk nyújtanak segítséget partnereinknek az információk gyors, szemléletes és egyszerű eléréséhez, megjelenítéséhez és ez által a hatékony gazdálkodáshoz szükséges döntések meghozatalához.

Tanácsadás

A KITE szaktanácsadással segít a gazdálkodóknak eligazodni a 21. század kihívásai közepette. Eljuttatja hozzájuk a legújabb nemzetközi innovációkat, melyeknek a mindennapi gyakorlatba való beépítésével és rendszerszintű alkalmazásával segíti elő a partnerek jövedelmezőségének és fenntartható gazdálkodásának javítását. Szaktanácsadóink országosan állnak partnereink rendelkezésére. A komplex szaktanácsadási rendszerünk egységben kezeli az agronómiai és a műszaki feltételrendszert, hiszen a leggyengébb elem dönti el a gazdaság sikerességét, ezért alkalmazunk minden régióban agronómiai, műszaki és IT szakembereket, akik tanácsaikkal segítik a gazdálkodókat a termelésben rejlő többletjövedelem realizálásában.

A PGR BEVEZETÉSÉNEK LÉPÉSEI

A megfelelő rendszerek kiválasztása PGR tanácsadónk segítségével

Az erőforrások optimalizálása érdekében szaktanácsadóink az első lépésektől segítenek a precíziós gazdálkodáshoz szükséges erő- és munkagépek, inputanyagok és megfelelő döntéstámogató alkalmazások kiválasztásában.

Hozzáférések beállítása és a rendszer használatának elkezdése

Az adatbiztonság érdekében egyedi azonosító kerül beállításra minden PGR partnerünk részére. A szolgáltatások aktiválását követően partnereink részletes oktatást kapnak a rendszer szakszerű használatáról.

Napi szintű használat, szükség esetén kiegészítő szolgáltatások

A napi használat során számíthatnak partnereink szaktanácsadóink segítségére. A felmerülő igények kiszolgálása érdekében segítünk a legmegfelelőbb kiegészítő szolgáltatások kiválasztásában és szakszerű bevezetésében.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

PGR TUDÁSTÁR

#agrometeorológia

Radarfelvétellel bővült agrometeorológiai alkalmazásunk

Az egyre szeszélyesebbé váló klímánk olyan csapadékeseményeket eredményez, ami a sok esetben jelentősen megnehezíti a mezőgaz...

#smart hibrid

Az igazi odafigyelés itt kezdődik – SMART hibrid alkalmazás a kukoricahibridek fejlődéséért

A hőmérséklet és a növény fejlődésének intenzitása közötti szoros kapcsolat régóta ismert, és ennek nyomán már évtizedekkel e...

#növényvédelem

Hőösszeg alapú kártevő előrejelzés

A kártevők életfolyamatait, életciklusát a környezeti tényezők közül, a hőmérséklet, a nappalhossz, a páratartalom, nedvesség...

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!