Select language: magyar

Rólunk

A KITE Zrt. komplex agronómiai és műszaki kereskedelmi kínálatával, innovatív szolgáltatásaival úttörő szerepet játszik az agrárium modernizálásában. Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátoraként koordinálja és finanszírozza a szántóföldi termelést, katalizálja a termelői együttműködéseket, szaktanácsadást nyújt, termék- és technológiai fejlesztéseket generál. A precíziós és talajkímélő gazdálkodáshoz kapcsolódó technológiák széles körű elterjesztésével közvetíti az agrárinnovációt a gazdálkodók felé.

A KITE Zrt.

A KITE márka több mint 50 éves múltra tekint vissza. Fő célkitűzései a kezdetek óta nem változtak: a tudomány világszínvonalú eredményeinek megismerése, az új technológiák, korszerű termelési eszközök és üzemszervezési eljárások elsajátítása, alkalmazása és elterjesztése a mezőgazdaságban. A KITE Zrt. felkészült a változásra, szakembereink több mint egy évtizede felállított program keretében olyan Precíziós Gazdálkodási Rendszer fejlesztésén és üzemeltetésén dolgoznak, amely a talaj, a termesztett növény és a termelő szempontjait harmonizáló, komplex megoldásokkal biztosítja a tevékenység fenntarthatóságát társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt. Napi gyakorlatunkká vált a digitális technológia mezőgazdasági alkalmazása, a precíziós és talajkímélő gazdálkodás széles körű elterjesztése komplex ajánlatok, kibővült szaktanácsadási szolgáltatások és oktatási, képzési programok segítségével.

Országosan mindenhol

A vállalat központja Nádudvaron működik, az öt régióban 20 alközpontba szervezett kereskedelmi és szolgáltató hálózata az ország egész területét lefedi. Az országosan elérhető Precíziós Gazdálkodási Rendszerben partnereink gyorsan és könnyen juthatnak támogató információhoz, mellyel gazdaságuk számára a legjobb és legeredményesebb döntést hozhatják meg. A precíziós szolgáltatások legmagasabb szintű biztosítása, a növénytermesztés, a gépüzemeltetés és az üzemszervezés hatékonyságát növelő termesztéstechnológiai, műszaki, valamint informatikai és információtechnológiai alkalmazások elterjesztése céljából 2021-ben új szervezeti egységként alakult meg a KITE Kiemelt Szolgáltatási Igazgatósága. A vállalat országosan jelenleg több mint 650e hektáron biztosít precíziós szaktanácsadást, amelyben 120 dolgozó áll a PGR szolgálatában, több mint ezer partner részére.

KITE PGR

Több mint 50 éve járjuk a világot annak érdekében, hogy a fellelhető újdonságokat és fejlesztéseket a magyar mezőgazdaság szolgálatába tudjuk állítani. A fenntarthatóság, élelmiszer-biztonság és a természeti környezettel való együttélés olyan megválaszolandó kérdések elé állítják az agráriumot a XXI. században, melyek kizárólag saját eszközeivel való megválaszolása túlmutat lehetőségein. A KITE felismerte a kihívás mögött a gazdálkodók számára ebben rejlő lehetőséget, és ennek érdekében alkotta meg PGR-t, innovatívan ötvözve több évtizedes gyakorlati tapasztalatát a jelenkor eszközeivel. Segítő kezet az informatika nyújtott számunkra meglévő és mérhető adataink strukturálásával, kiértékelési lehetőségeivel és azoknak a tervezésben történő felhasználásával, a technológiai folyamatokhoz illeszkedő applikációkon keresztül.

SZAKÉRTŐI CSAPATUNK

Az adatalapú mezőgazdasági gyakorlat nem létezhet a klasszikus alapok magas szintű ismerete és művelése nélkül. Éppen ezért nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy csapatunk tagjai megfelelő tudás birtokában legyenek, és folyamatos továbbképzéssel mindig a jelenkor követelményeinek és partnereink elvárásának megfelelően tudjanak rendelkezésre állni.

Miben nyújtunk Önnek segítséget?

A megfelelő rendszerek kiválasztása
PGR tanácsadónk segítségével

Az erőforrások optimalizálása érdekében szaktanácsadóink az első lépésektől segítenek a precíziós gazdálkodáshoz szükséges erő- és munkagépek, inputanyagok és megfelelő döntéstámogató alkalmazások kiválasztásában.

Hozzáférések beállítása és a
rendszer használatának elkezdése

Az adatbiztonság érdekében egyedi hozzáférési azonosító kerül beállításra minden PGR partnerünk részére. A szolgáltatások aktivizálását követően partnereink részletes oktatást kapnak a rendszer szakszerű használatáról.

Napi szintű használat, szükség
esetén kiegészítő szolgáltatások

A napi használat során számíthatnak partnereink szaktanácsadóink segítségére. A felmerülő igények kiszolgálása érdekében segítünk a legmegfelelőbb kiegészítő szolgáltatások kiválasztásában és szakszerű bevezetésében.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

PGR TUDÁSTÁR

#agrometeorológia

Radarfelvétellel bővült agrometeorológiai alkalmazásunk

Az egyre szeszélyesebbé váló klímánk olyan csapadékeseményeket eredményez, ami a sok esetben jelentősen megnehezíti a mezőgaz...

#smart hibrid

Az igazi odafigyelés itt kezdődik – SMART hibrid alkalmazás a kukoricahibridek fejlődéséért

A hőmérséklet és a növény fejlődésének intenzitása közötti szoros kapcsolat régóta ismert, és ennek nyomán már évtizedekkel e...

#növényvédelem

Hőösszeg alapú kártevő előrejelzés

A kártevők életfolyamatait, életciklusát a környezeti tényezők közül, a hőmérséklet, a nappalhossz, a páratartalom, nedvesség...

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!