Select language: magyar

Kalkulátorok

PGR hozzáféréssel használható

A hatékony mezőgazdasági gépüzemeltetés alapját a megfelelően kialakított, helyesen beállított erő- és munkagép kapcsolat adja. Attól függően, hogy éppen valamely talajmunkáról, vetésről vagy szállításról, függesztett vagy vontatott munkagépről van szó, traktorunk más-más felkészítést igényel. A megfelelő tömeg beállítása pótsúlyozással, az optimális gumiabroncsnyomás kiválasztása kalkulátoraink segítségével könnyen elvégezhető, ami jelentős többletköltségtől kímélik meg a gazdaságot. Természetesen nem csak a traktorokra gondoltunk, hasznos beállítási tippet tudunk adni vetőgépekhez és KITE Jet rendszerekhez is.

Mire jó az applikáció?

A traktor tömegének helyes beállításával az erőgép-munkagép energetikai illesztését végezzük el. A vontatóképességet alapvetően határozza meg a motorteljesítmény, az adhéziós tényező és az adhéziós tömeg melynek beállítása minden esetben az üzemeltető feladata.

A John Deere ajánlása alapján a traktorokat 45-55 kg/LE közé kell pótsúlyozni, de nem szabad túllépni a Kezelési és Karbantartási utasításban leírt maximális össztömeget. A kerékcsúszás (szlip), a vontatási sebesség és a motorterhelés helyes arányán keresztül ellenőrizhetjük a pótsúlyozást. A hibás pótsúlyozásból adódóan ahány százalékot nő a szlip, annyi százalék üzemanyagot égetünk el feleslegesen.

Az alkalmazások az adatok kiválasztása vagy bevitele után elvégzik a szükséges számításokat, így gyorsan és könnyen kalkulálhatjuk az adott műveletekhez szükséges beállításokat.

AZ ALKALMAZÁS ÁLTAL
BIZTOSÍTOTT ELŐNYÖK

Helyes beállítás az optimális üzemeléshez

A megfelelő gépbeállítással annyi költsége lesz a gépnek, amennyi feltétlenül szükséges az adott munka elvégzéséhez.

Üzemanyag-megtakarítás

A helyes pótsúlyozással, a kerékcsúszás vagy a felesleges súly szállítása miatti üzemanyagfogyasztást csökkenthetjük.

Tengelyterhelés-optimalizálás

Az optimális tengelyterhelés kialakítása csökkenti a taposási kárt, ezáltal is növelve a termelésünk hatékonyságát.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

TOVÁBBI HASZNOS APPLIKÁCIÓK

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!